Reserveer hier een heerlijk verblijf bij Ons Krijtland!

direct reserveren

Van Harte Welkom!

Toeristen die bezig waren aan een mooie wandeling stopten regelmatig bij een uitspanning aan het begin van de Eperheide. Daar rustten ze uit en konden zij dagverse melk en Limburgse vlaai krijgen.

Steeds vaker bleven er toeristen eten en overnachten om de dag daarna weer fit de wandeling voort te zetten.....

We schrijven 1931 als Gertruda en Sjeng Bessems "Bonds-hotel" Ons Krijtland stichten. De naam van het hotel is afkomstig van een in 1911 geschreven boek door E.Heimans. Hierin beschrijft hij de mooie en zeldzame flora en fauna van Epen en omgeving. De titel van het boek...Uit Ons Krijtland.

 

Of je nu komt om te ontspannen in de Carolusthermen in Aachen (D) of Thermae 2000 in Valkenburg a/d Geul, actief bezig wil zijn in de skihal of het klimpark van Snowworld in Landgraaf, of een bezoekje wil brengen aan een van de musea die Maastricht rijk is. De Euregio heeft het allemaal.

Check in bij Ons Krijtland, trek je wandelschoenen aan en ga er direct op uit. Aan onze hotelreceptie zijn gratis wandelroutes verkrijgbaar die je door de omgeving van Epen leiden.

Op de dag van vertrek kunnen je na een intensieve wandeling gratis gebruik maken van de douche- en omkleedruimte in ons souterrain (incl. handdoeken).

te doen in de omgeving

wandelen

Bij ons familiehotel zijn kinderen van harte welkom. Op het grasveld tussen de appartementen is er een speeltoestel en zandbak om heerlijk te ravotten.

Ook leuk; een bezoekje brengen aan onze buren van Schaapskooi Mergelland. Hier kun je schaapjes kijken én aaien. Vooral in het voorjaar heel leuk om te bezoeken tijdens hun traditionele lammetjesdagen. Het Labyrint bij het Drielandenpunt in Vaals is ook een aanrader voor families met kinderen, informeer bij de receptie naar de mogelijkheid om vooraf entreetickets te kopen.

ontdek het heuvelland

kinderen

Familiehotel

Langzamerhand groeit de bekendheid van Ons Krijtland en op drukke dagen werkt de gehele familie mee in de zaak. Ieder gezinslid krijgt gastvrijheid met de paplepel ingegoten.

Weldra treden drie zonen van Sjeng en Gertruda in de voetsporen van hun ouders. Het hotel wordt uitgebreid om nog meer comfort en gemak te kunnen bieden aan de gasten. Tot in de wijde omgeving geniet Ons Krijtland naam en faam. Inmiddels heeft de derde generatie Bessems, Ruud Bessems en echtgenote Monique Sienot , het heft in handen. Met modern inzicht en gedegen traditioneel vakmanschap zetten zij samen met een team van horeca vakmensen het voort waar de grootouders ooit mee begonnen zijn.

 

Bij Hotel & Appartementen Ons Krijtland is de Limburgse gastvrijheid vanzelfsprekend net zoals het bieden van comfort en kwalitatief goede producten. Ons streven is dat iedere bezoeker zich bij ons thuis voelt!

 

 

foto: Guy van Grinsven

NL - UK - DE

hotel - appartementen - hotelappartementen - brasserie